50five e-mobility logo tagline50five e-mobility logo
laadpaal thuis
Laadpaal thuis
Onmisbaar voor uw EV

Een laadpaal thuis.

Snelle installatie
Gecertificeerde installateurs
Zakelijke financiering mogelijk
Persoonlijk advies

ZORGELOOS DE WEG OP

Laadpaal voor thuis.

Heeft u een elektrische auto en kunt u deze op uw eigen terrein parkeren? Dan is een elektrische laadpaal thuis erg handig. Het laadpunt is altijd beschikbaar en u rijdt voortaan weg met een volle accu. Interesse in een eigen laadpaal? Vul de keuzehulp in!

alfen laadpaal thuis

ALTIJD OPGELADEN

Voordelen van een laadpaal thuis.

Goedkoper

De laadkosten bij thuis laden zijn lager dan bij openbare laadpalen.

Duurzaam laden

Laad uw auto op met groene stroom van uw eigen zonnepanelen.

Altijd plek

Nooit meer wachten tot er plek is bij een openbare laadpaal.

Snel opladen

Veiliger, maar ook sneller - laad op met een laadstation en niet via het stopcontact.

keuzehulp 50five

Maak kennis met onze slimme laadpaal keuzehulp


Krijg direct een indicatieve prijs afgestemd op uw wensen en situatie. Doorloop de gehele keuzehulp zodat onze experts direct aan de slag kunnen met uw persoonlijke offerte.

EEN COMPLETE LAADERVARING

Het 'laadpaal thuis-pakket'

Laadstation

Altijd volledig opgeladen wegrijden van huis met uw eigen laadpaal.

Laadpas

Laad niet alleen thuis, maar overal in Nederland en Europa met de 50five laadpas.

Laadbeheer

Inzicht in uw laadsessies, automatisch verrekenen met uw werkgever en nog veel meer - 50five laadbeheer is vrijwel onmisbaar bij een laadpaal.

EEN OVERZICHT

Wat kost een laadpaal thuis

Een laadpaal voor uw elektrische auto kan een flinke investering zijn. De kosten van het totaalplaatje bestaan uit:

  • De laadpaal zelf;

  • De installatie van de laadpaal;

  • Periodieke kosten van een laadpas of laadbeheer abonnement.

Onderaan de streep bent u het goedkoopst uit met een laadpaal thuis. Wanneer de installatie achter de rug is, kan het terugverdienen namelijk beginnen. Thuis laden is vele malen goedkoper dan openbaar laden, zelfs met de huidige energieprijzen. Laden aan huis in Nederland kost grofweg tussen de 21 en 35 cent per kWh, waar openbaar laden al snel kan oplopen tot 30 en 59 cent per kWh!

tesla laden thuis

FINANCIERING VOOR UW LAADPAAL

Subsidie laadpaal thuis.

Er zijn geen landelijke regelingen omtrent de subsidie voor een laadpaal thuis; dit wordt geregeld per gemeente. Benieuwd of uw gemeente subsidies geeft voor laadpalen? Wij hebben de regelgeving voor elektrisch rijden per (grote) gemeente voor u verzameld.

Waar wél een landelijke subsidie voor is, is voor elektrische auto's. Er zit een verschil tussen subsidie voor elektrische personenauto's (SEPP) en elektrische bedrijfsauto's (SEBA). Aan het begin van ieder kalenderjaar wordt de subsidiepot weer bijgevuld, dus wees er op tijd bij om niet mis te grijpen!

Subsidie voor laadpalen

Een laadpaal thuis installeren - hoe gaat dat?

Wanneer u interesse heeft in een laadpaal voor thuis, kunt u de laadpaal keuzehulp gebruiken om een vrijblijvende aanvraag te doen. Aan de hand van de door u gegeven antwoorden, maken onze specialisten een offerte op maat voor uw situatie. Gaat u akkoord met de offerte, dan plannen wij in overleg een installatiedatum in. Wat u precies kunt verwachten van een laadpaal installatie? Lees snel verder of bekijk onderstaande video.

Meterkast voorbereiden

Aan het begin van de installatie zal de meterkast worden voorbereid voor de laadpaal. De installateur plaatst een aardlekautomaat en maakt een nieuwe stroomgroep aan.

Dynamic load balancing

Als u heeft gekozen voor dynamic load balancing, zal de monteur ook de module in de meterkast aansluiten. Hiermee wordt uw huisaansluiting beschermd tegen overbelasting.

Installeren laadpaal

Alles is nu klaar voor de laadpaal. De installateur maakt een muurdoorboring van de meterkast naar buiten. De kabel wordt getrokken van de meterkast naar het laadstation en het laadstation zelf wordt op een paal geplaatst of aan de muur gehangen.

Laadpaal aansluiten

Het laadstation wordt aangesloten en geactiveerd. Na afloop ruimt de installateur alles netjes op en kijken zij of alles correct functioneert. Uiteraard is er dan ook nog ruimte voor uitleg en advies.

Onze laadpalen

Altijd inclusief installatie en professioneel advies op maat.
Liever een compleet overzicht? U kunt al onze laadpalen vergelijken.

DUURZAAM ONDERDEEL VAN UW HUIS

Plaatsing van de laadpaal.

Laadpalen staan in veel gevallen op een prominente plek op de oprit. Het is meer dan alleen een duurzaam onderdeel van uw huis, want het is ook wenselijk dat het design van het laadstation netjes aansluit bij die van uw huis. Doordat 50five merkonafhankelijk is, zit er voor ieder huis wel een geschikte laadpaal in ons assortiment.

Qua montage heeft u twee opties:

wand of paalbevestiging

Staat de auto dicht bij de muur, dan is muurmontage in veel gevallen aan te raden. Anders valt de keus op een laadpaal. Houd er bij de plaatsing van het laadstation rekening mee dat de laadkabel op uw eigen terrein ligt en niet op openbare grond. Dit is in veel gemeenten namelijk niet toegestaan en u riskeert dan een boete.

plaatsen laadpaal thuis

Meer over een laadpaal thuis

Alfen Eve Single Proline cable white

Er is veel keuze in laadpalen. Zo is er verschil tussen een 1-fase of 3-fase laadpaal, laadpalen met vaste of losse kabels, enkele of dubbele laders, en off- en online laadpalen. Bovendien is het bij sommige laadpalen mogelijk om uw laadpaal te activeren met laadpas. Wat is dan de beste laadpaal voor thuis? Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en voorkeuren kiest u de meest geschikte laadpaal. Bij 50five heeft u keuze uit verschillende laadpaal merken:

  • EVBox - Veilig en efficiënt. EVBox laadpalen zijn geschikt voor iedere elektrische auto. Met de slimme laadpalen van EVBox is automatische verrekening van laadkosten mogelijk en heeft u inzicht in uw laadsessies en energieverbruik. Daarmee is EVBox zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast bevat EVBox dynamic load balancing functies.

  • Alfen - Betrouwbaar, snel en gemaakt van Europese A-kwaliteit onderdelen. Bij de laadpalen van Alfen is de dynamic load balancing functie inbegrepen, waardoor overbelasting van uw huisaansluiting voorkomen wordt. Daarnaast zijn Alfen laadpalen SIM-lock vrij: u kiest zelf bij welke dienstverlener u uw stroom wilt laten verrekenen.

Direct erachter komen wat de beste laadpaal voor thuis is? Raadpleeg dan onze keuzehulp.

Als elektrisch rijder wilt u van alle gemakken zijn voorzien. Het efficiënt én veilig opladen van uw EV is daar onderdeel van. Wist u dat een laadpaal thuis de goedkoopste manier van laden is? De volgende punten geven aan waarom een laadpaal thuis haast onmisbaar is in de wereld van elektrische rijders:

  • Thuisladen is goedkoper - Wanneer u thuis laadt, betaalt u enkel het energietarief van uw energieleverancier. Gemiddeld zit dat op 23 cent per kWh. Bij publieke laadpalen ligt dat hoger, namelijk 35 cent per kWh. Bovendien rekenen openbare snelladers een nog hoger tarief, dat wel rond de 60 cent per kWh kan zijn. Het is daarom relatief goedkoper om thuis te laden.

  • Geen wachttijden bij publieke palen - Elektrisch rijden is populair en dat zal alleen nog maar populairder worden gezien de klimaatdoelen. Daardoor is het vaak druk bij publieke laadpalen. Met een laadpaal thuis omzeilt u de drukte en vertrekt u met een volle accu vanaf thuis.

  • Efficiënt 's nachts opladen - Tijd. Soms lijkt het alsof we er te weinig van hebben. Voor een optimale rijervaring laadt u elektrische uw auto volledig op, maar dit duurt zeker een aantal uur. Dit is waarom een laadpaal thuis gemak biedt: met een eigen laadpaal laadt u vaak 's nachts op. Op deze manier rijdt u 's ochtends met een volledig opgeladen auto weg, zonder tijdverlies!

  • Voordelig laden met zonnepanelen - Met zonnepanelen laadt u duurzaam en voordelig op. U benut namelijk meteen uw opgewekte zonne-energie en bespaart daarmee weer op laadkosten. Er zijn verschillende laadpalen die laden met zonnepanelen mogelijk maken. Wilt u meer weten over een laadpaal thuis met zonnepanelen? Vraag dan vrijblijvend advies aan bij onze experts middels onderstaand offerte.

Heeft u interesse gekregen in een laadpaal thuis, maar weet u niet waar u moet beginnen? Of bent u benieuwd naar de installatie thuis? U leest het hier stap voor stap:

  1. Allereerst vult u onze keuzehulp in: een slimme tool die op basis van uw elektrische auto een aantal mogelijke laadpalen toont.

  2. Vervolgens kiest u welke laadpaal uw voorkeur heeft, of welke juist niet.

  3. Wanneer u uw gegevens achterlaat, gaan onze experts voor u aan de slag. Binnen enkele dagen ontvangt u een offerte op maat.

  4. Gaat u akkoord? Dan plannen we samen met u een datum voor de installatie van uw laadpaal thuis.

Dan is het tijd voor de installatie van de laadpaal thuis. Wat komt daar bij kijken?

  1. Het begint met bepalen of u een 1-fase of 3-fasenaansluiting heeft in uw meterkast. Dit is van belang voor zowel de installatie als voor het maximale laadvermogen.

  2. Vervolgens kiest u de plek van uw laadpaal thuis. Heeft u de juiste plaats gevonden? Dan bepaalt de afstand tot de meterkast de lengte van de laadkabels en het nodige graafwerk.

  3. Wanneer de installateurs langskomen, zullen zij beginnen met uw meterkast. Er wordt dan een aparte stroomgroep gemaakt. In sommige gevallen maken zij een muurdoorboring, om de kabels naar buiten te leiden. Dit zal altijd in overleg met u plaatsvinden.

  4. Vervolgens moeten de kabels worden ingegraven. Na het graafwerk zal de bestrating weer netjes teruggelegd worden zoals het eerst was.

  5. Dan kan de laadpaal op de betreffende plek geplaatst worden. De installateur verbindt de kabels aan de laadpaal en, indien u daarvoor heeft gekozen, koppelt de laadpaal aan uw thuisnetwerk.

  6. Tot slot zal de installateur de laadpaal testen en controleren. Ook krijgt u uitleg over de werking van de laadpaal.

In principe heeft een laadpaal thuis geen onderhoud nodig. Mocht er toch iets niet goed zijn, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Bij twijfel komen wij graag langs om uw lader te checken.

Een laadpaal thuis is niet verplicht als u elektrisch rijdt. Wel wordt het sterk aangeraden om er een aan te schaffen. Niet alleen biedt het veel gemak en laadt u goedkoper thuis, maar ook is het een stuk veiliger om via een laadpaal te laden.

U kunt zich afvragen: 'Is een laadpaal nodig thuis als ik ook via stopcontact kan laden?'.
Een logische vraag, maar over het antwoord kunnen we kort zijn: u kunt laden via het stopcontact, maar we raden dit sterk af om veiligheidsredenen.

Laden via het stopcontact is gevaarlijk doordat er groot vermogen nodig is voor het opladen van een elektrisch voertuig. Dit is risicovol aangezien er bij een stopcontact geen beveiliging of begrenzer aanwezig is. Ook kunnen de laadkabels oververhit raken, wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Tot slot duurt laden via het stopcontact behoorlijk lang. Een laadpaal, daarentegen, is speciaal ontworpen om snel én veilig uw elektrische auto volledig op te laden.

Dus, is een laadpaal nodig thuis? Officieel niet, maar praktisch gezien wel!

Als u afspraken maakt over een laadpaal thuis van uw werkgever, dan kunt u de aanschafkosten van de laadpaal thuis (deels) laten financieren door uw werkgever. Het verschilt per organisatie of de aanschafkosten van laadstations thuis worden vergoed. Het vergoeden van laadkosten thuis door uw werkgever is gebruikelijker. Dit kan zelfs geheel automatisch verlopen via uw laadpaal thuis met 50five laadbeheer.

Lees ook: Voor- en nadelen automatisch en handmatig verrekenen

Ja, wanneer u een zakelijke leaserijder bent, mag u uw laadkosten thuis onbelast laten vergoeden door uw werkgever. Het is mogelijk om de zakelijke verrekening automatisch te laten verlopen via uw laadpaal thuis in combinatie met een 50five laadbeheer abonnement en een 50five laadpas. Uw werkgever maakt dan een bedrijfs- en werknemersaccount bij ons aan en koppelt u en uw laadpas aan de laadpaal thuis. Op deze manier krijgen zowel u als uw werkgever inzage in uw laadsessies thuis via het 50five laadbeheer platform. In het platform krijgt u ook inzicht in (betaalde) facturen en kunt u uw laadpaal online beheren.