Uw elektrische auto opladen onderweg Overal uw auto kunnen opladen met een laadpas

Onderweg uw elektrische auto opladen? Dat kan met de de laadpas! Met deze laadpas kunt u laden bij openbare laadpalen maar vaak ook bij veel bedrijven die hun laadpalen hiervoor hebben ingesteld. Bedrijven kunnen hun laadpalen voor iedereen beschikbaar maken. Ze kunnen er ook voor kiezen dat de laadpalen voor een specifieke doelgroep beschikbaar is zoals bijvoorbeeld personeel. Om openbaar laden te activeren heeft u een laadpas-abonnement nodig en een backoffice systeem.

Hoe werkt het openbaar laden?

Met de laadpas identificeert u zich bij de openbare laadpaal en de stekker die in u in uw auto heeft kunt u aansluiten op de auto en de laadpaal. Het laden kan beginnen en na uw laadsessie worden de kosten automatisch aan u doorberekend.

Laden met groene energie

Met de laadpas laadt u altijd en overal groene energie. in het systeem heeft u inzicht in de verschillende laadsessie met de bijbehorende kosten. Heeft u een semi elektrische auto dan kunt u met deze laadpas de auto laden en u kunt benzine tanken bij de pomp.

Kosten van een laadpas-abonnement

Een laadpas-abonnement met toegang tot een beheersysteem kost u €9,46 per maand ( inclusief btw). Daarnaast betaald u dan de laadsessies. Deze kunnen bestaan uit een starttarief en een kWh-tarief. Bij veel openbare laadpunten is vaak onduidelijk welk tarief eer is ingesteld, maar dit varieert tussen vaak tussen de 30 en 59 cent per kWh. Thuis opladen is veel vaak tussen de 20% en 80% goedkoper dan laden bij een openbaar laadpunt.

Elektrisch laden als extra service

Er zijn bedrijven die elektrisch laden als extra service aanbieden. Met een speciale laadpas kan de klant dan zijn auto gaan opladen en bedrijf kan zelf kiezen of ze hier kosten voor in rekening brengen.